HomeAgendaInspiratiesessie Zorgtechnologie bij de St. MaartenskliniekAgenda

Inspiratiesessie Zorgtechnologie bij de St. Maartenskliniek

St. Maartenskliniek, Ubbergen

Het is belangrijk om als docent up-to-date te blijven, zodat leerlingen goed op hun toekomst worden voorbereid. Traditionele beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen voor in de plaats.

De St. Maartenskliniek heeft de nieuwste zorgtechnologieën in huis en specialisten die met deze innovaties werken. Ons samenwerkingsverband met de St. Maartenskliniek maakt het mogelijk om samen betekenisvolle leerlingactiviteiten te ontwikkelen waarbij leerlingen bijvoorbeeld een rondleiding krijgen of een challenge doen rondom Zorgtechnologie.

Zodoende kunnen leerlingen ervaren wat technologie binnen zorg & welzijn inhoudt en of zij voor zichzelf een toekomst zien in deze sector. Als docent wordt je tijdens de inspiratiesessie geïnspireerd om met je leerlingen aan de slag te gaan met de nieuwe technologieën binnen zorg & welzijn.

Wat ga je beleven?

De middag start met een korte inleiding over de geschiedenis van de St. Maartenskliniek en wordt gevolgd door een rondleiding langs verschillende afdelingen waar gewerkt wordt met de nieuwste technologische snufjes op het gebied van zorg en welzijn.  Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan de volgende onderdelen:

  • Het “revalidatie huis” waar praktische zaken voor thuis geoefend worden;
  • VR en gebruik hulpmiddelen bij gamen;
  • POM-revalidatie techniek en de winkel;
  • De oefenruimte van het loop expertisecentrum;
  • Het OIM waar protheses aangepast worden.

Voor wie?

De sessie vindt plaats van 16:00 – 18:00 uur en is gericht op praktijkdocenten zorg & welzijn, docenten dienstverlening & producten en docenten die het keuzevak technologie binnen zorg & welzijn gaan geven of geven.