HomeAgendaNight of the NerdsAgenda

Night of the Nerds

Eindhoven

Tijdens de Dutch Technology Week op 15 juni gaan we met Sterk Techniek naar het Tech-event in Eindhoven: Night of the nerds!

Night of the Nerds is een inspirerend event op Strijp-S waarbij leerlingen en docenten kennismaken met tech-innovaties en geïnspireerd, uitgedaagd en ondergedompeld worden in de wereld van creativiteit + technologie + innovatie.

Alle programmaonderdelen van Night of the Nerds zijn speciaal ontworpen om ook onze vmbo basis, kader en t-leerlingen van leerjaar 3 in directe aanraking te brengen met gamechangers en jonge helden van innovatieve technologiebedrijven, met technische & tech-creatieve opleidingen en met de creatieve industrie. Laagdrempelig – interactief – fun & leren zijn de kernbegrippen.

Leerlingen maken kennis met tech-innovatie en raken geïnspireerd, uitgedaagd en ondergedompeld in de wereld van creativiteit + technologie + innovatie.Dat doen we met een mix van een interactieve expo, demo’s, techtalks en workshops. Workshops als Sonic Pi (programmeren & muziek maken in één),  programmeer je eigen 3D Game, Internet detective workshop, workshop Tech & DJ. Of interactieve opstellingen waarin de high-tech van ASML wordt uitgelegd in vijf licht en lenzen projecten en games voor jongeren, waaronder Master of Light Game. Innovatieve VDL tech projecten: lasrobot, exoskelet, innovatieve batterijtechnologie voor elektrische auto’s en 3D foodprinter. Transportband programmeren van Vanderlande. Waterstof auto van de Green Team Twente van UT. De innovatieve drones van studententeam Bluejay Eindhoven. De PAL V vliegende auto. En veel meer…. Genoeg om onze leerlingen twee uur volop bezig te laten zijn.

Datum: woensdag 15 juni 2022, vertrek om 10:00 uur, terug in Nijmegen om 14:00 uur.

Doelgroep: basis, kader en vmbo-t leerlingen leerjaar 3