HomeAgendaSterk Techniek Café: de hybride techniekinstructeurAgenda

Sterk Techniek Café: de hybride techniekinstructeur

Mondial College, Meeuwse Acker 2020, Nijmegen

Dit schooljaar organiseren we vanuit Sterk Techniekonderwijs een aantal keer een STO Café waarvoor we al onze bedrijvenpartners uitnodigen. Doel van het STO Café is om scholen en bedrijven op een informele manier met elkaar in contact te brengen rondom een bepaald thema.

Op dinsdag 7 februari van 15:30-17:30 ben je van harte welkom in het STO Café in het Mondial College. Het thema is ‘de hybride techniekinstructeur’.

Om leerlingen enthousiast te maken voor de techniek is het van belang dat zij les krijgen van vakmensen die de praktijk in de vingers hebben. Dat kan al door iemand vanuit het bedrijfsleven een enkele gastles te laten verzorgen, maar nog mooier is het als technici hun baan in de techniek combineren met af en toe het verzorgen van vaklessen  op een vmbo-school. Hierbij ligt de nadruk op lessen in de technische vakvaardigheden. Dit kan in de school, of in het bedrijf.

Tijdens dit STO Café gaan scholen en bedrijven met elkaar in gesprek over de mogelijkheden waarop vakmensen  een bijdrage kunnen leveren aan het opleiden van onze techniektalenten. Je doet inspiratie op over samenwerkingsvormen tussen school en bedrijf en we lichten een aantal praktijkvoorbeelden uit waarbij de samenwerking tussen scholen en bedrijven succesvol is aangegaan.

De opzet van de middag is als volgt:

  • 15:30 – 15:45 uur: Ontvangst in het Futurelab van het Mondial College
  • 15:45 – 16:15 uur: Toelichting op de hybride techniekinstructeur
  • 16:15 – 16:30 uur: Good practices
  • 16:30 – 17:00 uur: Brainstormsessie waarbij bedrijven samen met de scholen in gesprek gaan over mogelijke vormen van samenwerking.
  • 17:00 – 17:30 uur: Afsluiting in café sfeer in het Mondial restaurant met een hapje en drankje

Het Mondial College is gevestigd aan de Meeuwse Acker 2020 te Nijmegen. Op de nabijgelegen P+R is voldoende ruimte om je auto te parkeren.