First Lego League

Afbeelding voor First Lego League
line-v-2
line-v-1
line-v-1
line-v-3
line-v-2
line-d-2

Robotica en automatisering zijn grote trends die soms moeilijk tastbaar te maken zijn voor leerlingen in de onderbouw. Om hen toch te interesseren voor deze onderwerpen is het belangrijk om ze kennis te laten maken met vaardigheden als programmeren, probleemoplossend denken en ontwerpen van technische oplossingen.

Creatief en innovatief problemen oplossen

De First Lego League sluit hier goed bij aan. Dit programma is voor leerlingen een goede instap om kennis te maken met deze grote trends. In zes maanden bouwen en programmeren in groepjes een robot. Hierin leren ze samenwerken, creatief denken en oplossingsgericht werken. Het doel? Zorgen dat de robot zoveel mogelijk missies kan uitvoeren, altijd vanuit een maatschappelijke context waarbinnen de missies zich afspelen.

Techniek en maatschappij gaan hand in hand

Naast de technische kant is er ook de maatschappelijke kant: de First Lego League staat altijd in het teken van een maatschappelijk probleem, zoals afval of de indeling van steden. Door de verbinding te leggen met techniek en technologie zien leerlingen dat het werkveld breder is dan alleen de techniek.

Meer weten over dit programma?