HomeProgramma'sLogistiek & TransportProgramma's

Logistiek & Transport

Afbeelding voor Logistiek & Transport
line-v-2
line-v-1
line-v-1
line-v-3
line-v-2
line-d-2

Bij Logistiek & Transport gebruiken we nagenoeg geen boeken meer om onze leerlingen alles te leren over het magazijn. Door middel van praktijkopdrachten en verschillende spelvormen leren we hen onder andere over het tellen van voorraden, uitgifte van producten en klantenbeheer.

Gamification en simulation zijn succesvolle manieren om leerlingen enthousiast te krijgen voor het vak van Logistiek & Transport. Hoe gaaf is het om via een simulatie te leren hoe je bijvoorbeeld met een heftruck moet rijden.

Warehouse game

Via een magazijnspel, het virtual skills lab warehouse game, leren leerlingen alle vaardigheden die je nodig hebt in een magazijn. Denk aan het verwerken van een aanvraag, tellen van de voorraad, uitgifte van producten. Wat we ook heel belangrijk vinden is dat de leerlingen door dit spel leren hoe ze klantgericht kunnen werken. Ter ondersteuning van het digitale spel gebruiken we fysieke spellen, zoals business on the move. Dit is een soort van Monopoly-spel, waarbij leerlingen zo snel mogelijk moeten leveren tegen zo laag mogelijke kosten, efficiënt dus! Het spel 30-seconds zetten we ook in als begrippentraining.

Oefenen in de praktijk: whiteboard markers voor de docenten

Om direct te oefenen in de praktijk zorgen we ervoor dat onze leerlingen het baliebeheer doen voor onze docenten. Heb je nieuwe notitieblokjes nodig, of whiteboard markers? Geef dit aan bij onze leerlingen en zij zorgen ervoor dat je zo goed en snel mogelijk geholpen wordt. Een betere plek om je op je vak voor te bereiden is er toch niet?

Logistic challenge

Om de leerlingen uit te dagen organiseren we challenges in de klas, waarbij groepen het tegen elkaar opnemen. Eerst moeten ze aan de hand van legoblokjes een productieproces zo efficiënt mogelijk inrichten volgens de lean-principes. Daarna krijgen ze een concrete order en moeten ze in de klas laten zien hoe ze deze order verwerken, dus uit de voorraad halen, verpakken, naw-gegevens koppelen en versturen. Ze doorlopen het hele parcours. Wie gaat er winnen? Een belangrijk element van deze challenge is om ook te kijken hoe je zo min mogelijk kunt verspillen. 

Transport

De leerlingen leren over de verschillende manieren van transport binnen het magazijn: via vrachtwagens in colonnes, dronevluchten en aan de hand van een VR-bril kunnen ze ervaren hoe het is om een heftruck of een reachtruck te besturen.

Meer weten over dit programma?