HomeProgramma'sMobiliteit en TransportProgramma's

Mobiliteit en Transport

Afbeelding voor Mobiliteit en Transport
line-v-2
line-v-1
line-v-1
line-v-3
line-v-2
line-d-2

In ons programma Mobiliteit en Transport richten we ons enerzijds op diverse voertuigen en anderzijds op de inzet van die voertuigen: het transport.

Oriëntatieroute onderbouw

In de onderbouw gaan jaarlijks zo’n 1500 leerlingen in de Oriëntatieroute aan de slag om een gedemonteerde elektrische skelter in z’n geheel weer in elkaar te zetten. Leerlingen leren ze over de onderdelen in de skelter, over montage en moeten samenwerken. Daarnaast leren we de leerlingen hoe ze een robot kunnen programmeren, zodat deze een route kan afleggen op de kaart van Nijmegen.

Keuzevak bovenbouw: Elektrische Voertuigen

Leerlingen uit de bovenbouw kunnen kiezen voor het keuzevak Elektrische Voertuigen. Dit is een bovenschools programma, waarbij leerlingen het vak gezamenlijk volgen met leerlingen van andere scholen.

In het programma Mobiliteit en Transport is het keuzevak als volgt ingevuld: leerlingen leren hoe een elektrisch voertuig in elkaar zit, hoe je veilig aan de auto kunt werken en welke varianten er bestaan. Om het zo concreet en praktisch mogelijk te maken wordt gebruik gemaakt van een VW e-UP en een elektrische scooter op de hotspot in de Hubertushal. De leerlingen voeren aan deze voertuigen allerlei digitale opdrachten uit.  

Bekijk hier het filmpje van docent Wouter van der Werff over het keuzevak.

Meer weten over dit programma?