HomeProgramma'sMobiliteit & TransportProgramma's

Mobiliteit & Transport

Afbeelding voor Mobiliteit & Transport
line-v-2
line-v-1
line-v-1
line-v-3
line-v-2
line-d-2

In ons programma Mobiliteit en Transport richten we ons enerzijds op diverse voertuigen en anderzijds op de inzet van die voertuigen: het transport. Bij transport kun je denken aan intern transport, bijvoorbeeld in een magazijn. Bij extern transport kun je denken aan voertuigen op de weg, op het water of in de lucht. 

In de onderbouw gaan leerlingen in de Oriëntatieroute aan de slag om een gedemonteerde elektrische skelter in z’n geheel weer in elkaar te zetten. Hierdoor leren ze over de onderdelen in de skelter, over de montage van onderdelen en niet onbelangrijk, samenwerken. Als beloning mogen ze daarna natuurlijk een parcours met elkaar afleggen: de beste manier om te ontdekken of de montage goed gelukt is!

Daarnaast leren we de leerlingen hoe ze een robot kunnen programmeren, zodat deze een route kan afleggen op de kaart van Nijmegen. In dit programma leren ze dus dat de harde techniek en technologie prachtig samenkomen in de wereld van mobiliteit en transport.

Leerlingen uit de bovenbouw kunnen kiezen voor het keuzevak Elektrische Voertuigen.

Keuzevak: elektrisch vervoer

De bovenbouw leerlingen kunnen kiezen voor het keuzevak Elektrische voertuigen. In het programma ‘Mobiliteit en Transport’ hebben we het keuzevak als volgt ingevuld: leerlingen leren onder andere hoe een elektrisch voertuig in elkaar zit, hoe je veilig aan zo’n auto kunt werken en welke varianten er bestaan. Om het zo concreet en praktisch mogelijk te maken gebruiken we bijvoorbeeld een VW e-UP en een elektrische scooter op onze hotspot in de Hubertushal. De leerlingen kunnen aan deze voertuigen allerlei opdrachten uitvoeren met behulp van digitale opdrachten.

Meer weten over dit programma?