HomeProgramma'sRace Car ChallengeProgramma's

Race Car Challenge

Afbeelding voor Race Car Challenge
line-v-2
line-v-1
line-v-1
line-v-3
line-v-2
line-d-2

In dit programma maken leerlingen zich op voor de Race Car Challenge. In teams bouwen ze de snelste, coolste en origineelste zeepkisten. Een mooie mix van  elektro, installatie en bouw.

‘Gravity Racers’ zijn wagentjes met een onafhankelijke wielophanging, gescheiden remsystemen met schijfremmen, geveerde voorassen en zelfs aerodynamische spoilers en motorkappen. Klinkt behoorlijk technisch toch?

Samenwerken voor het beste resultaat

Tijdens het bouwen werken de leerlingen samen, ze ontwerpen en bedenken (technische) oplossingen en ideeën om met hun zeepkist de beste race te rijden. Zo komen ze op een leuke, competitieve manier in aanraking met techniek, want ze bouwen zelf hun zeepkist om straks ‘Down Hill’ te gaan.

Aansluiting bij diverse keuzevakken

Leerlingen maken tijdens dit project kennis met diverse metaaltechniek-vaardigheden. Denk hierbij aan het simpele boutje en moertje, maar ook natuurlijk aan diverse lasmethodes en constructievaardigheden. Alle vaardigheden, van hoe je een rempedaal positioneert tot en met aerodynamica komen aan bod.

We sluiten altijd af met assembleren en afbouwen. Daar hebben we veel aandacht voor, want er mag geen lager te zwaar lopen en alles moet exact passen.

Ook niet-technische vaardigheden, de soft skills, komen aan bod tijdens dit project, zoals ontdekken, samenwerken, plannen, kosten berekenen en werkvoorbereiding.

Jaarlijkse zeepkistenrace in Groesbeek

En het resultaat? Een jaarlijkse zeepkistenrace in Groesbeek waar gemiddeld zo’n tien scholen aan meedoen.

Meer weten over dit programma?