HomeProgramma'sRace Car ChallengeProgramma's

Race Car Challenge

Afbeelding voor Race Car Challenge
line-v-2
line-v-1
line-v-1
line-v-3
line-v-2
line-d-2

In dit programma maken leerlingen zich op voor de Gravity Race Car Challenge. In teams bouwen ze de snelste, coolste en origineelste zeepkisten. Daarbij komen vaardigheden als elektro, installatie & bouw aan bod.

‘Gravity Racers’ zijn wagentjes met een onafhankelijke wielophanging, gescheiden remsystemen met schijfremmen, geveerde voorassen en zelfs aerodynamische spoilers en motorkappen. Klinkt behoorlijk technisch toch?

Samenwerken

Tijdens het bouwen werken de leerlingen samen, ze ontwerpen en bedenken (technische) oplossingen en ideeën om met hun zeepkist de beste race te rijden. Zo komen ze op een leuke, competitieve manier in aanraking met techniek, want ze bouwen zelf hun zeepkist om straks ‘Down Hill’ te gaan.

Een boutje, een moertje, maar ook lassen

Leerlingen maken tijdens dit project kennis met diverse metaaltechniek-vaardigheden. Denk hierbij aan het simpele boutje en moertje, maar ook natuurlijk aan diverse lasmethodes en constructievaardigheden. Alle vaardigheden, van hoe je een rempedaal positioneert tot en met aerodynamica komen aan bod.

We sluiten altijd af met assembleren en afbouwen. Daar hebben we veel aandacht voor, want er mag geen lager te zwaar lopen en alles moet exact passen.

Ook niet-technische vaardigheden komen aan bod tijdens dit project, zoals ontdekken, samenwerken, plannen, kosten berekenen en werkvoorbereiding.

Zeepkistenrace in juli 2022

En het resultaat? Een werkstuk dat niet in de oud-ijzerbak belandt, maar waarmee de teams de berg af zullen racen! En wanneer gaat dat plaatsvinden? We zijn in gesprek met diverse partijen en gemeenten en hebben we een datum vastgesteld. Jaarlijks wordt de datum in juli vastgesteld. Houd deze website in de gaten, want nadere informatie volgt. Oftewel, wordt vervolgd!

Meer weten over dit programma?