Extended Reality

Afbeelding voor Extended Reality
line-v-2
line-v-1
line-v-1
line-v-3
line-v-2
line-d-2

Eén van de grote veranderingen binnen het onderwijs zal de toepassing van XR, VR en AR zijn. Vanuit Sterk Techniek jaagt het expert-team XR/VR deze innovatie aan. Het XR/VR-programma bestaat verschillende deelopdrachten.

Training voor docenten

Voor het aanjagen van deze technologische innovatie organiseert het expert-team XR/VR met landelijk experts oriëntatie-cursussen XR/VR in de les voor docenten. Het scholingstraject kent een brede oriëntatie op VR, Hololens, Sketch-up, 360graden Dynamics Guide.

Daarnaast is een Leergemeenschap XR/VR actief waarin kennis en ervaringen uit de diverse deelnemende scholen wordt gedeeld.

Training voor leerlingen

Leerlingen krijgen via het expert-team VR/XR een training in het werken met de app CoSpaces Edu en met 360 graden camera’s. De trainingsvorm verschilt per deelnemende school. Hierin wordt maatwerk geleverd. Zo kiezen scholen soms voor projectdagen en op andere scholen wordt de training in het reguliere lesprogramma opgenomen.

CoSpaces

Leerlingen passen na de training de geleerde vaardigheden toe door opdrachten binnen het normale curriculum te presenteren óf te verwerken in CoSpaces Edu of 360 graden beeldmateriaal.

Presenteren in 360 graden of 3D

Leerlingen gaan op bedrijfsbezoek en maken kennis met technische beroepen. Vervolgens maken zij een presentatie in 360 graden beeldmateriaal of bouwen een 3D-expositie in de app CoSpaces Edu. In deze presentatie of expositie laten ze zien wat een bepaald beroep inhoudt. De verzamelde presentaties en exposities vormen een database, die andere leerlingen kunnen gebruiken ter oriëntatie op bedrijfsbezoeken, stages en profiel- of studiekeuze.

Meer weten over dit programma?