Zorgtechnologie

zorgtechnologie
line-v-2
line-v-1
line-v-1
line-v-3
line-v-2
line-d-2

Cross-overs naar andere sectoren, zoals de zorg, zijn niet meer weg te denken als het gaat om techniek en technologie. Voor de zorg is een lesprogramma ontwikkeld voor leerlingen, waarin onder andere 3D-printen, Virtual Reality en het werken met Robotmaatje terugkomen. Leerlingen en docenten gaan hiermee in de praktijk aan de slag in een van de hotspots van ons programma of op locatie bij een zorginstelling.

Het is belangrijk om als docent up to date te blijven zodat wij onze leerlingen goed kunnen voorbereiden op de toekomst. Traditionele beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen voor in de plaats. Het is van belang dat wij onze leerlingen laten onderzoeken, experimenteren en uitdagend onderwijs bieden. Hierdoor ontdekken leerlingen waar hun interesses liggen en komen ze erachter waar ze goed in zijn.

Opleiding docenten

Via een train-de-trainer programma worden docenten van verschillende scholen opgeleid op dit thema, zodat zij hun leerlingen van de nieuwste inzichten kunnen voorzien. Steeds meer scholen omarmen het thema Zorgtechnologie.

Tijdens de basismodule leren docenten welke middelen en lesmaterialen je kunt inzetten. Tijdens de drie verdiepingsmodules, VR-bril in de Zorg, Robotmaatje en 3D-printing, leren de docenten op de BOEM-manier: Beleven, Ontdekken, Ervaren en Maken.

Meer weten over dit programma?