Zorgtechnologie

zorgtechnologie
line-v-2
line-v-1
line-v-1
line-v-3
line-v-2
line-d-2

Cross-overs naar andere sectoren, zoals de zorg, zijn niet meer weg te denken als het gaat om techniek en technologie. Voor de zorg is een lesprogramma ontwikkeld voor leerlingen, waarin onder andere 3D-printen, Virtual Reality en het werken met Robotmaatje terugkomen. Leerlingen en docenten gaan hiermee in de praktijk aan de slag in een van de hotspots van ons programma of op locatie bij bijvoorbeeld de Sint Maartenskliniek.

Het is belangrijk om als docent up to date te blijven zodat wij onze leerlingen goed kunnen voorbereiden op de toekomst. Traditionele beroepen verdwijnen en er komen nieuwe beroepen voor in de plaats. Het is van belang dat wij onze leerlingen laten onderzoeken, experimenteren en uitdagend onderwijs bieden. Hierdoor ontdekken leerlingen waar hun interesses liggen en komen ze erachter waar ze goed in zijn.

In elk beroep zit tegenwoordig een deel technologie en sommige beroepen maken steeds meer gebruik van nieuwe technologieën. Dit zie je met name in de zorg gebeuren. Het is een uitdaging om een steentje bij te dragen aan innovatie, het is van belang om up to date blijven.

Meer weten over dit programma?