XR (extended reality)

Laatst gewijzigd: 24 april 2021

Met behulp van een VR-bril maken leerlingen kennis met de wereld van virtual reality en de techniek erachter. Ook ervaren ze via deze experience de ‘onzichtbare’ beroepen in de techniek.


Dit VR-project bestaat uit verschillende deelopdrachten.

Training voor docenten
Een groep van ongeveer 15 docenten krijgt twee trainingen, verzorgd door het Junior Technovium:

  • Werken met de app CoSpaces Edu, waarmee leerlingen online – met behulp van zeer toegankelijke programmeertaal – een 3D-wereld kunnen ontwerpen
  • Werken met 360 graden camera’s

Training voor leerlingen
Leerlingen krijgen van docenten een training in het werken met de app CoSpaces Edu en met 360 graden camera’s. De trainingsvorm verschilt per deelnemende school. Op het Citadel College is bijvoorbeeld het plan om projectdagen voor heel leerjaar 2 te organiseren. En op het Canisius College en het Mondial College wordt deze training in het reguliere lesprogramma van de betreffende klassen opgenomen.

CoSpaces
Leerlingen passen na de training de geleerde vaardigheden toe door opdrachten binnen het normale curriculum te presenteren óf te verwerken in CoSpaces Edu of 360 graden beeldmateriaal.

Presenteren in 360 graden of 3D
Leerlingen gaan op bedrijfsbezoek en maken kennis met technische beroepen. Vervolgens maken zij een presentatie in 360 graden beeldmateriaal of bouwen een 3D-expositie in de app CoSpaces Edu. In deze presentatie of expositie laten ze zien wat een bepaald beroep inhoudt. De verzamelde presentaties en exposities vormen een database, die andere leerlingen kunnen gebruiken ter oriëntatie op bedrijfsbezoeken, stages en profiel- of studiekeuze.

Projectleider

Op de hoogte blijven?

Schrijf je voor onze nieuwsbrief!

Sterk Techniek regio Rijk van Nijmegen organiseert veel activiteiten voor (en samen met) leerlingen, docenten en bedrijven. Als jij daar op aangehaakt wil blijven, schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je het laatste nieuws als eerste binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Sluiten

Inschrijven nieuwsbrief

Verplicht veld

Ik ga akkoord met de privacyverklaring.