Xperience House

Laatst gewijzigd: 6 januari 2021

In een experimenteer- en belevingshuis maken leerlingen op uitdagende wijze kennis met duurzame energie en slimme toepassingen. Voorbeelden zijn zonnepanelen, warmtepompen en domotica-systemen. Hoe werkt 't eigenlijk en wat zijn de grote voordelen?


Praktijk ervaren in levensechte omgeving
Door middel van praktijkopdrachten in een levensechte omgeving maken leerlingen moderne technische installaties die in woonhuizen, utiliteits- of industriële plekken terugkomen. Hiervoor hebben we in de Hubertushal een Xperience House met state of the art installaties gebouwd waar direct aan gesleuteld, getweakt en gemeten kan worden.

Bij de inrichting van het Experience-house kun je denken aan moderne oplossingen, zoals klimaatbeheersing, ventilatie, elektriciteitsvoorziening, gebouwbeheersystemen en SMART-toepassingen op het gebied van bediening en inbraak- en brandbeveiliging.

Keuzevakken
State of the art
keuzevakken, die tot dit project behoren, zijn:

  • klimaattechnologie
  • duurzame energie
  • procestechniek
  • utiliteitsinstallaties
  • slimme technologie
  • woon- en kantoortechnologie

Het Xperience House is geen showroom, maar een plek waar leerlingen kunnen ervaren hoe uitdagend techniek kan zijn!

Projectleider

Op de hoogte blijven?

Schrijf je voor onze nieuwsbrief!

Sterk Techniek regio Rijk van Nijmegen organiseert veel activiteiten voor (en samen met) leerlingen, docenten en bedrijven. Als jij daar op aangehaakt wil blijven, schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je het laatste nieuws als eerste binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Sluiten

Inschrijven nieuwsbrief

Verplicht veld

Ik ga akkoord met de privacyverklaring.