Leren in Bedrijf

Laatst gewijzigd: 6 januari 2021

Stage lopen en tegelijkertijd het keuzevak woon- en utiliteitstechnologie óf woon- en kantoortechnologie volgen? En dat allemaal in hetzelfde bedrijf? Dat doen leerlingen via het ‘Leren in bedrijf’ project.


Verbreden onderwijspalet
Leerlingen (van in eerste instantie het Maaswaal College en Citadel College) kunnen steeds meer eigen keuzes maken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld kiezen op welk niveau ze een vak willen volgen. Daarnaast verbreden we het onderwijspalet door het toevoegen van de technische sector aan twee scholen die (tot nu toe) geen technisch profiel aanbieden.

Eén dag stage, één keuzevak
Leerlingen volgen één dag per week stage en ze volgen een keuzevak, dat geheel geënt is op de werkzaamheden van – in eerste instantie – het bedrijf: Modderkolk. Tijdens de stage is de praktijkopleider van Modderkolk beschikbaar voor het begeleiden van leerlingen op de werkvloer. De inhoud van de stage en het keuzevak worden geheel gearrangeerd door een opleider van Modderkolk en een docent van Maaswaal College, locatie Oosterweg.

Meer bedrijven gezocht!
Het is de bedoeling dat het Citadel College zich zal zich richten op het vinden van een (lokale) partner voor het Citadel College om dit project te kunnen verbreden. Oftewel, we willen dit project bij meerdere, verschillende soorten bedrijven laten draaien, bijvoorbeeld bij een schildersbedrijf.

Projectleider

Op de hoogte blijven?

Schrijf je voor onze nieuwsbrief!

Sterk Techniek regio Rijk van Nijmegen organiseert veel activiteiten voor (en samen met) leerlingen, docenten en bedrijven. Als jij daar op aangehaakt wil blijven, schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je het laatste nieuws als eerste binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Sluiten

Inschrijven nieuwsbrief

Verplicht veld

Ik ga akkoord met de privacyverklaring.