First Lego League

Laatst gewijzigd: 12 juli 2021

Robotica en automatisering zijn grote trends die soms moeilijk tastbaar te maken zijn voor leerlingen in de onderbouw. Om hen kennis toch te interesseren in deze onderwerpen is het belangrijk om ze kennis te laten maken met vaardigheden als programmeren, probleemoplossend denken en ontwerpen van technische oplossingen.


Trends
De First Lego League sluit hier goed bij aan. Dit project is voor leerlingen een goede instap om kennis te maken met de grote trends binnen de technologie én de vaardigheden die later nodig zijn. Samenwerken, creatief denken en oplossingsgericht werken zijn in dit project noodzakelijk, omdat leerlingen gedurende zes maanden in groepjes een robot gaan bouwen en programmeren. Het doel? Zorgen dat de robot zoveel mogelijk missies kan uitvoeren, altijd vanuit een maatschappelijke context waarbinnen de missies zich afspelen.

Creatief en innovatief problemen oplossen
Na afloop van het project, wanneer de leerlingen twee maal hebben meegedaan met de First Lego League, hebben ze geleerd om samen een robot te bouwen en te programmeren. Daarbij hebben ze geleerd om creatief en innovatief te denken om zo moeilijke problemen op te lossen, te programmeren en moeilijke technische uitdagingen op wijze op te lossen.

Techniek en maatschappij gaan hand in hand
Naast de technische kant is er ook de maatschappelijke kant: de First Lego League staat altijd in het teken van een maatschappelijk probleem, zoals afval of de indeling van steden. Door de verbinding te leggen met techniek & technologie zien leerlingen dat het werkveld breder is dan alleen de techniek.

Projectleider

Op de hoogte blijven?

Schrijf je voor onze nieuwsbrief!

Sterk Techniek regio Rijk van Nijmegen organiseert veel activiteiten voor (en samen met) leerlingen, docenten en bedrijven. Als jij daar op aangehaakt wil blijven, schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je het laatste nieuws als eerste binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Sluiten

Inschrijven nieuwsbrief

Verplicht veld

Ik ga akkoord met de privacyverklaring.