7 werelden van techniek

Voor leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs is het een flinke uitdaging om een beeld te krijgen van wat er allemaal mogelijk is in de wereld van techniek en technologie. En daarom zijn ‘de 7 werelden van techniek’ ontwikkeld. Dankzij deze 7 werelden krijgen leerlingen een realistisch en – hopelijk – aantrekkelijk beeld van wat leren en werken in de techniek & technologie inhoudt. En dat de technieksector veel toekomstperspectief biedt, omdat het zo’n brede sector is.

De 7 werelden van techniek laten elk een andere kant van techniek (en technologie) zien:

 1. Digitaal, Media & Entertainment
  Bijna alles in ons dagelijks leven loopt via je mobiel of computer. Op steeds meer manieren raken we digitaal met elkaar verbonden. Om dat op een veilige wijze te kunnen (blijven) doen, is er werk aan de winkel voor mensen die in deze sector werken.
 2. Energie, Water & Veiligheid
  Als je in deze wereld van techniek werkzaam bent, dan werk je aan het oplossen van de problemen waar onze aarde mee te maken heeft, zoals luchtvervuiling en het daarmee veranderende klimaat. Hoe kunnen we de aarde, het milieu en dus onszelf gezond en veilig houden? Daar denk jij over na als je hiervoor kiest.
 3. High-tech & Science
  In de wereld van high-tech en wetenschap zoeken we constant naar de grenzen van techniek en vinden we het zelfs een uitdaging om die grenzen over te gaan. Werk je in deze wereld? Dan werk je aan nieuwe ideeën die de wereld kunnen veranderen.
 4. Mens & Gezondheid
  Hoe kunnen we mensen beter laten functioneren en gezonder maken? Als je in deze wereld werkt, dan help je mee aan het ontwerpen, onderhouden en bedienen van medische apparaten en hulpmiddelen.
 5. Ontwerp, Productie & Wereldhandel
  Wanneer je in deze wereld werkt, dan bedenk, ontwerp, produceer en verkoop je producten en diensten die de wereldeconomie draaiende houden. Om dat allemaal te kunnen opslaan en vervoeren, zijn op nationaal en internationaal niveau megastores, megamagazijnen, vliegvelden en havens nodig.
 6. Voeding & Natuur
  Hoe kunnen we de steeds groeiende wereldbevolking van genoeg en gezond voedsel blijven voorzien, zonder de balans in de natuur te verstoren. Een enorme uitdaging.
 7. Wonen, Werken & Verkeer
  Wereldwijd moeten we met steeds meer mensen wonen, werken en aan het drukke verkeer deelnemen. Een flinke uitdaging om dat voor elkaar te krijgen als je in deze wereld van techniek werkzaam bent.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je voor onze nieuwsbrief!

Sterk Techniek regio Rijk van Nijmegen organiseert veel activiteiten voor (en samen met) leerlingen, docenten en bedrijven. Als jij daar op aangehaakt wil blijven, schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je het laatste nieuws als eerste binnen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Sluiten

Inschrijven nieuwsbrief

Verplicht veld

Ik ga akkoord met de privacyverklaring.